Bestyrelsens statusmeddelelse pr. 3. april 2020

Corona har sat sit tydelige aftryk på hele verdenskortet. Intet er som før. Medierne verden over er spækket med daglige opdateringer på antal testede, antal smittede, antal indlagte og antal døde.

Vi er naturligvis alle påvirket af situationens alvor. Ikke kun det på det sundhedsmæssige, men også på det økonomiske område. Ingen kender endnu, de fulde konsekvenser af Corona. Ingen ved, hvad der præcis venter os, når pandemien slipper sit faste tag i vores hverdag.

Det gør bestyrelsen i Danmarks Bowling Forbundet heller ikke. Bestyrelsen er bekymret for de konsekvenser, pandemien kan have for de rammer, hvorunder vi dyrker vores sport. Hvordan slipper centrene igennem krisen. Hvordan slipper klubberne igennem krisen. Hvordan slipper atleter, frivillige, ansatte og øvrige samarbejdspartnere igennem krisen.

Da store dele at samfundet lukkede ned i marts måned, fik det også konsekvenser for alle bowlingaktiviteter i Danmark. En beslutning som Danmarks Idrætsforbund og Danmarks Bowling Forbund tog til efterretning og naturligvis havde forståelse for. Vel vidende, at det ikke kun var vores aktiviteter, der måtte suspenderes for en tid. Men også driften for samarbejdspartnere i bowlingcentrene.

Bestyrelsen suspenderede alle sportslige aktiviteter, møder og kurser da det blev kendt, at myndighederne lukkede muligheden for at mødes i større forsamlinger. Ift. de sportslige aktiviteter umuliggjorde centrenes lukning naturligvis også, at det overhovedet ville kunne lade sig gøre.

Vi har ikke et præcist overblik endnu over manglende gennemførte aktiviteter i sæson 2019/2020.
Men godt og vel 1500 kampe, tre mesterskaber og tre Old boys/girls stævner mangler. Hertil kommer et par oprykningskampe og et slutspil samt landspokalen.

Da det ikke har været muligt at afholde det ordinære repræsentantskabsmøde den 21. marts, fungerer bestyrelsen reelt i dag som et forretningsministerium. Det betyder, at vi kan drifte, men ikke udvikle på noget, der ikke allerede er i gang eller godkendt. Det bevirker helt konkret og lavpraktisk også, at vi ikke kan godkende nye turneringspropositioner. Vi må derfor tage udgangspunkt i det, der er godkendt for indeværende sæson 2019/2020.

Bestyrelsen følger situationen tæt, men arbejder under de forhold, som vi og alle øvrige nu er underlagt. Der holdes nu hyppige og korte telefon og/eller skypemøder, hvor der kun er fokus på drift. Vi står overfor vanskelige beslutninger og er vel vidende, at uanset hvilke beslutninger der træffes, så vil vi skuffe nogle mens andre bliver glade.

Statsministeren har foreløbig fastholdt de strenge krav til efter påske. Bestyrelsen ønsker derfor ikke i dag, at slå søm i beslutninger om skæbnen for den del af sæsonen, der lige nu er suspenderet. Vi vender fortsat alle sten og scenarier, men er stærkt afhængig af, hvornår vi får mulighed for igen at samles i centrene.

Vi har naturligvis lyttet til myndighedernes seneste retorik omkring en forsigtig optimisme i forhold til en gradvis, stille og kontrolleret genåbning af samfundet. Vi er dog også af den formodning, at det næppe bliver indendørs sportsgrene, der står forrest i køen, når samfundet gradvist får lov at søge hen imod normalitet igen. Vi nærmer os med hastige skridt ”the point of no return” for så vidt angår muligheden for en fuld ”normal” genoptagelse af den afbrudte sæson.

Bowlingsporten kan synes som en ganske lille brik i det store billede af samfundets og det enkelte individs store udfordringsperspektiv. Men for os, er bowlingsporten ikke en lille brik. Vi er vant til at samles om en sport vi holder af, og som betyder uendelig meget for os alle.

Det er en usædvanlig tid vi befinder os i. Vi kommer ikke i mål med sæson 2019/2020, hvis vi bruger den tidsramme, vi altid plejer. Der skal usædvanlige løsninger til, i en usædvanlig tid, så intet er som vi plejer. Spørgsmålet er, om det nogensinde igen bliver, som det plejer at være.

Kære alle! Vi håber på lidt mere tålmodighed. Det gælder også alle frivillige i forbund og klubber.

Statsministeren taler om samfundssind. Vi kunne lede efter et ord der mere præcist kan udtrykke samme appel til alle aktører indenfor bowlingsporten. Men, det rette ord er ikke det vigtigste lige nu. Til gengæld har det ALDRIG været vigtigere end nu, at vi alle værner om vores værdier.

I den aktuelle situation betyder RESPEKT, at vi har respekt for situationens alvor og at vi respektere myndighedernes påbud og Danmarks Idrætsforbunds anbefalinger. Respekt betyder også at vi forventer, alle har respekt for nødvendigheden af de følgevirkninger, situationen har for vores aktiviteter.

SAMMENHOLD betyder i den aktuelle situation, at vi står sammen om de beslutninger, der tages og sammen løser de udfordringer, der er opstået og som vil opstå. Sammenhold betyder, at vi til trods for uenigheder, bakker op om de nødvendige beslutninger og sammen kommer hele vejen gennem krisen.

DIALOG er at formidle egne meninger og lytte til andres meninger og søge at finde en forbindelse over de vande som måske skiller os.

UDVIKLING kan synes noget op af bakke lige nu. Ikke mindst derfor er vi alle dybt, dybt afhængige af hinandens respekt, sammenhold og dialog. På den måde kommer vi til at stå stærkere og mere fasttømret, end nogensinde før. Og så er vejen igen banet for UDVIKLING.

Danmarks Bowling Forbund tager ansvar og vil deltage aktivt i genopbygningen af samfundet efter krisen.

Vi laver ikke fejl, men arbejder med variationer, for at finde frem til de optimale løsninger. Kun mennesker, der ikke laver noget, laver igen fejl.

Vi skal holde sammen ved foreløbig at holde afstand. Pas godt på jer selv og hinanden.

Tak for jeres måde at være på.

Danmarks Bowling Forbund
Bestyrelsen

• Næste bestyrelsesmøde afholdes skærtorsdag den 9. april

• Næste information om Coronasituationens konsekvens for Danmarks Bowling Forbund 17. april 2020

• Følg bestyrelsens samlede statusopdateringer på hjemmesiden. Disse opdateringer sendes også altid direkte til samtlige klubformænd

• Bemærk kontoret holder lukket i perioden 4. til 13. april – begge dag inkl.

Husk at vaske hænder

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.