Team Danmark godkendelse til at træne

Team Danmark godkendelse til at træne.

Onsdag d.13/5-2020 fik Danmarks Bowling Forbund en godkendelse på at forbundets 20 bruttolandsholds-atleter atter må træne bowling og derfor vil der snarest muligt starte bruttolandsholds-træninger op i henholdsvis Kolding, Løvvang og Tårnby.

Godkendelsen kræver at der overholdes en del retningslinjer fra sundhedsstyrelsen samt at der skal foreligge nogle klare retningslinjer for det enkelte bowlingcenter. Af retningslinjer kan nævnes:

 • Team Danmark skal godkende hver enkelt atlet
 • Team Danmark skal godkende bowlingcentrene
 • Der skal være tilknyttet 1-2 ansvarspersoner til hvert bowlingcenter
 • Bowlingcentrene skal sprittes af inden atleterne ankommer
 • Atleterne skal ankomme med 3 minutters intervaller til bowlingcentret.
 • Der må max. være 10 personer til stede i bowlingcentret ad gangen
 • Der må kun være en atlet pr. bane
 • Der må kun spilles på hver anden bane
 • Der skal sprittes af igen efter endt træning.
 • Atleterne må ikke forlade bowlingcentrene samtidigt
 • Der skal laves en ugentlig rapport til Team Danmark som omhandler træningstidspunkter pr. atlet

Som sportschef for DBwF er jeg meget tilfreds med at bruttolandsholdsatleterne nu atter må træne, således atleterne kan begynde at træne op til de kommende to EM’er for henholdsvis damer og herrer. Dertil er dette også de første spæde skridt til at de danske bowlingcentre atter kan få tilladelse til at åbne dørene op for resten af de danske bowlere.

De danske bruttolandsholdsatleter er glade for at komme på banerne igen og der er kommet følgende kommentarer fra de danske atleter:

For bruttolandsholdsatlet Camilla Keller betyder det utrolig meget at få lov til at starte op igen:

Det betyder så meget fordi man selvfølgelig vil gøre alt hvad man kan for at have så optimalt et spil som overhovedet muligt. For hver uge der er gået, har jeg bare følt at jeg ryger længere og længere tilbage rent teknisk.  Kæmpe tak til Team Danmark for at give os lov allerede nu! Det er virkelig dejligt at kunne genoptage vores træning og ikke mindst få noget struktur igang igen.

Også Steffen Tang-Petersen er glad for at kunne komme på banerne igen: “Jeg synes også at det er i orden at vi som atleter får lov til at starte op lidt før alle andre selvom hele bowling Danmark gerne snart vil i gang. Der kommer formentlig en del teknisk, der skal arbejdes med efter så lang en pause som det efterhånden har været.

Jesper Agerbo har allerede fuld fokus på EM: “Både herrernes og damernes EM er flyttet til januar/ februar – hvis vi skal forsvare vores plads som en af de absolut bedste nationer, så er det vigtigt og positivt, at vi nu får lov at træne, så vi kan være helt skarpe, når vi skal trække Danmarkstrøjen over hovedet om et halvt års tid. Forberedelserne til mesterskaberne er allerede i gang hos mange andre lande, hvor bowlinghallerne ikke har været lukkede.

Dog kan han også godt se ulempen ved åbningen: “Jeg synes, der er både fordele og ulemper ved, at vi får lov til at træne igen. Ulempen er, at det ikke er alle, der elsker at dyrke det som sport, der får lov at komme på træningsbanerne. Fordelen er, at bruttotruppen trods alt får lov at komme på banerne nu, selvom det er under strengt kontrollerede forhold.

Jeg ser frem til at alle medlemmer atter får mulighed for at bowle.

Med sportslig hilsen

Lotte Olsen – Sportschef DBwF

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.