Corona-hammeren slår fast: Total Lock Down af bowlingsporten!

Forlængelse af de gældende corona-restriktioner ”foreløbig” indtil den 7. februar 2021 betyder desværre, at udfordringerne for bowlingsporten forsætter. Siden 5. januar 2021 har Danmark generelt været underlagt strammere restriktioner end dem vi oplevede i foråret 2020.

Ingen ved med sikkerhed hvor længe de gældende restriktioner vil vare. Men lytter man efter de små signaler, der ”sendes ud” via adskillige pressemøder, så er januar og februar gentagne gange omtalt som de hårdeste måneder og påsken i starten af april, anses for det egentlige vendepunkt i dansen med Corona. Og den store hammer er bragt i stilling i kampen mod B 1.1.7 og andre virusmutationer.

Det er ikke længere realistisk, at de nuværende restriktioner forsvinder lige så hurtig som de kom. Vi må forberede os på endnu en kontrolleret, stille og gradvis genåbning af Danmark. Genåbningen efter nedlukningen i foråret viser, at en kontrolleret, stille og gradvis genåbning tager måneder.

Turneringen 2020/21
Suspensionen af alle aktiviteter i Danmarks Bowling Forbund fra den 30. december 2020 fastholdes indtil det igen er mulighed for genoptagelse. Bestyrelsen har på mødet 9. januar besluttet, at sæson 2020/21 ”fastfryses”. Planen er, at turneringen genoptages fra september og spilles færdig i 2021/22.

En fastfrysning af sæson 2020/21 kræver en gennemgang af flere følgevirkninger i forhold til aldersbegrænsninger, klubskifte m.m. Bestyrelsen tager stilling nødvendige følgevirkninger 6. februar.

Viser det sig, at en kontrolleret, stille og gradvise genåbning af Danmark version 2021, ske i et hurtigere tempo end forventet udbydes en række lokale-, regionale- og landsdelsaktiviteter. Det vil ske så hurtig det kan lade sig gøre efter en genåbning og frem mod september 2021.

Køb af licens og klubskifte
Alle husker sikkert nok den korte og kaotiske overgang mellem sæson 2019/20 og 2020/21. Særligt i forhold til klubskifte og karantænefri klubskifte. Det skal vi ikke tage med os ind i 2021. Derfor opfordres alle til, at klubskifte og køb af licens ikke gennemføres før de nødvendige følgevirkninger, som nævnt ovenfor, er gennemarbejdet og meldt ud medio februar.

Repræsentantskabsmøde 20. marts 2021
Med de gældende corona-restriktioner in mente, er et repræsentantskabsmøde 20. marts 2021 urealistisk. Der kan derfor forekomme absurd, at forberedelserne allerede er i gang. Trods corona og restriktionerne, er vi alle forpligtet til at overholde de tidsfrister, der fremgår af Danmarks Bowling Forbuds love.

Vi forventer ikke, at forsamlingsforbuddet i slutningen af marts tillader, at vi mødes minimum 100 personer. Juridisk vil vi derfor befinde os i samme nødretslige situationen som i 2020, der legitimere en udskydelse af repræsentantskabsmødet. Derfor arbejdes der med en plan-B og en dato ultimo maj eller primo juni.

Det sure æble og det afsavn vi alle mærker lige nu
Igen! Vi må bide i det sure æble og stå situationen igennem. Forhåbentlig betyder det igangværende vaccinationsprogram, at vores afsavn ikke bliver større end nødvendigt.

Vi kan alle gøre vores til, at tiden med corona-restriktioner, bliver så udholdeligt som muligt. Gå en rask tur og få noget frisk luft. Ring til en klubkammerat og spørg hvordan det går. Mød hinanden som I plejer efter træningen, men gør det virtuelt. Ta’ initiativ til klubbanko, men gør det virtuelt.

Det er nu, vi skal huske på det fællesskab vi holder så meget af. At mødes via telefonen eller tidens mange elektroniske muligheder, bliver aldrig det samme som at mødes på banerne til træning, kamp, stævner eller mesterskaber. Men når man ikke må det bedste, så er det næstbedste ofte et rigtigt godt alternativ.

Kun fantasien sætter grænserne.

 

Med sportslig hilsen

Bestyrelsen.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.