DIF melder ud om corona restriktioner

EN UDMELDING FRA DIF DELES MED JER: 

Indendørs idræt bør aflyses indtil 5. januar

Kulturministeriet anbefaler, at idrætsforeninger aflyser
deres indendørs idrætsaktiviteter indtil den 5. januar, hvor børnene forventes
tilbage i skole.

Fredag den 17. december meldte Kulturministeriet en række corona-restriktioner og anbefalinger ud, som også berører idrætten.

Som det ofte er tilfældet, når der meldes corona-retningslinjer ud, så er et vanskeligt tolke alle budskaberne. Nogle udmeldinger fra Kulturministeriet blev også ændret undervejs. Summa summarum er dog, at Kulturministeriet opfordrer til, at idrætsforeningerne aflyser alle deres indendørs aktiviteter (ikke udendørs) i juleferien. Det vil sige fra søndag den 19. december klokken 08.00 og indtil den 5. januar, hvor planen er, at børnene igen begynder i skole.

DIF og DGI har hele vejen igennem corona-krisen opfordret sine forbund og foreninger til at følge de anbefalinger, som kommer fra myndighederne, og det gør de to organisationer også denne gang. Det er DIF og DGI’s klare forventning, at de indendørs idrætsaktiviteter kan genoptages den 5. januar.

Restriktioner og krav

Ud over anbefalingen om aflysning af indendørs idrætsaktiviteter, så er der også kommet to konkrete restriktioner, som rammer idrætten:

– Eliteidrætten kan stadig fortsætte, men nu uden tilskuere på lægterne. Denne restriktion gælder ligeledes fra søndag morgen, men løber frem til den 17. januar.

– Der er krav om, at alle over 12 år bærer mundbind eller visir, når de opholder sig på en idrætsfacilitet som idrætshaller, træningscentre og svømmehaller. Dette gælder også fra søndag morgen og frem til den 17. januar. De endelige retningslinjer er ikke udarbejdet, men DIF og DGI antager, at der kommer til at gælde de samme retningslinjer som sidst, da der var krav om brug af mundbind, hvor udøvere, instruktører mv. var undtaget.

 

Det er altså en opfordring om at sætte aktiviteter i bero frem til d. 5. januar 2022, men beslutningen er den enkelte klubs og det enkelte medlems.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.