Inspiration: Fasthold klubbens voksenmedlemmer

I 2018 lavede Danmarks Idrætsforbund en undersøgelse hvor Danmarks Bowling Forbund var bidragsyder. De ville blive klogere på, hvorfor voksenmedlemmerne stopper i klubberne og hvad der kan få dem til at begynde igen. Af den undersøgelse kom der nogle konkrete pointer der er mundet ud i nogle konkrete anbefalinger, nedfældet i et inspirations-hæfte.
Vi vil gerne fremhæve nogle pointer, der forhåbentlig kan vække en lyst til at læse nærmere på de anbefalinger, DIF har sammensat og måske I har mod på at prøve nogle af anbefalingerne af i klubben.

Vidste du:

  • At tidligere medlemmer faktisk har et ønske om at vende tilbage til deres idræt. Hele 54% af de adspurgte ville gerne vende tilbage til den idræt de dyrkede.
  • For at disse tidligere medlemmer vender tilbage, vil de gerne inviteres af sit netværk så man har nogen at følges med og så vil de gerne være aktive sammen med deres venner og familie.
  • At tidligere medlemmer efterspørger større hensyn til personlige forhold såsom, mere tid med familie/venner/andre fritidsinteresser og evt. dårligt helbred, form eller en skade.
  • Indholdet i træningen har stor betydning og der er et ønske om at der i klubben er tilpassede aktiviteter til niveau og form, mulighed for at blive bedre og flere uddannede trænere der forestår træning.
  • Ud over træning ønsker de tidligere medlemmer at de sociale tiltag også vægtes for at fællesskabsfølelsen og samværet i klubben højnes.

Ovenstående pointer der blev tydeliggjort i undersøgelsen, er mundet ud i anbefalinger indenfor fastholdelse, trivsel blandt medlemmer, mere bevidsthed om medlemmernes ønsker og behov samt nye voksentilbud. Læs anbefalingerne i dette hæfte.

Det er ikke tanken at man skal arbejde med alle aspekterne i sin klub, men udvælge de områder man synes er interessant og som giver mening for sin klub.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.