Danske bowlingkvinder værter ved EM

Det danske kvindelandshold i bowling er mere end klar til at tage kampen op mod toppen af europæisk bowling, når de er værter for dette års europamesterskab den 10-21. august i Aalborg.

Der er al grund til at følge med i de danske bowlingkvinders færden, når de inden længe får selskab af 19 andre lande på dansk grund, hvor der er god chance for medaljer.

”Det danske kvindelandshold i bowling spiller på absolut topniveau. Vi er selvfølgelig spændte på konkurrencen fra de andre hold, og er som altid opmærksomme på traditionelt stærke lande som Sverige, Tyskland, England og Finland. Men da det er det første kvinde EM siden 2018, kender vi ikke helt de nuværende styrkeforhold. Derfor vil vi givetvis også se nogle større eller mindre overraskelser undervejs. Vores forventninger som hold er helt klart at markere os og give os selv chancen for at vinde medaljer” siger landstræner John Guldbæk.

Det danske landshold består af i alt seks atleter, der deltager i kampen om medaljerne i de totalt 6 discipliner; single, double, 3-mandshold, 5-mandshold, All Event og Masters.

Senest har landsholdets Mai Ginge Jensen og Mika Guldbæk vundet guld til World Games i juli i USA, der er de mindre sportgrenes svar på OL.

”Vi har sammensat et godt hold af både meget rutinerede atleter med mange mesterskaber i bagagen, samt unge debuterende talenter. Der er ingen tvivl om, at der er enormt stort for os at spille europamesterskaberne på hjemmebane, og vi glæder os rigtigt meget til opbakningen fra det danske publikum,” siger John Guldbæk.

Europamesterskaberne afholdes i Løvvang Bowling Center i perioden 10-21. august 2022. Medaljerne for de enkelte discipliner uddeles løbende startende fra den 13. august.

Kvindelandsholdets trup til EM 2023:

Mai Ginge Jensen, Trekanten KIF

Mika Guldbæk, Stenhuset Aalborg

Cecilie Jeanette Mortensen Dam, Trekanten KIF

Malene Uglsøe Køhler, Trekanten KIF

Camilla Keller, Ravnsborg

Sascha Aaen Wedel, Stenhuset Aalborg

John Guldbæk, landstræner damer

Bettina Lund, assisterende landstræner, damer

Michael Bai, træneransvarlig

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.