Fornemt Europamesterskab for danske ungdoms bowlere

I perioden fra 2. april til 10. april 2023 har der været afholdt EYC 2023 i Wien.

Danmark var præsenteret med 4 piger og 4 drenge.

Mesterskabet har givet 3 bronzemedaljer og 3 guldmedaljer.

Danmark vandt de første 2 sæt medaljer i Teams for både piger og drenge.
Holdene bestod af flg. spillere

Piger:
Hanne B. Antonsen, Trekanten KIF
Karen K. Nielsen, S.A.S.
Milla Hansen, BK Center
Sofie K. Nielsen, Ravnsborg

Drenge:
Anton P. V. Petersen, Brasilia
Benjamin K. Kristensen, HUK 96 / Fight
Nicolas Carter, Ravnsborg
Tobias Bryde, SISU

I fredags skulle der så spilles single, og der gik Nicolas Carter hele vejen til finalen, hvor han mødte Mathias Danielsen Otting fra Norge. Nicolas afgjorde finalen ved at vinde 279 – 224. Dermed var Nicolas Europamester i single. Samtidig blev han nummer 3 i All-Event.

Lørdag skulle der så spilles Masters, og der havde Danmark 3 piger og 3 drenge med.
Tobias og Benjamin trådte ind i step 1 hos drengene, desværre tabte Tobias til Siim Henrik Saar fra Estland, men Benjamin vandt til gengæld over Luukas Väänänen Finland over to serier. I step 2 trådte Nicolas ind hos drengene, og hos pigerne trådte Hanne, Karen og Milla ind. Benjamin tabte desværre sin kamp, og Nicolas viste at man skulle spille godt, for at vinde over ham, da han vandt over David Barak fra Slovakiet. I step 3 mødte Nicolas så Vince Van Der Loo fra Holland, og der vandt Nicolas efter 3 serier.

Hos pigerne vandt Karen og Milla begge deres kampe, hvilket gjorde at de skulle møde hinanden i semifinalen. Der trak Karen det længste strå, og var dermed i finalen imod Emilie Maria Aas fra Norge. Milla fik en bronzemedalje med hjem til samlingen. I drengenes semifinale skulle Nicolas så møde Markus Lahti som havde slået en dansker ud tidligere, men Nicolas var igen den stærkeste og vandt efter 3 serier.

I finalen stod den på rent nordisk opgør, Nicolas mødte Kevin Melin fra Sverige, og endnu engang måtte Nicolas ud i 3 serier, og ja den vandt han så og kunne dermed kalde sig for europamester igen.  Hos pigerne gjorde Karen kort proces og slog Emilie over 2 serier, og dermed kunne hun også kalde sig europamester.

 

 

Så alt i alt et rigtig flot europamesterskab for ungdom.

Danmarks Bowling Forbund ønsker alle atleterne tillykke med medaljerne.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.