Interview med Bjørn Saksager Jensen

Bjørn Saksager Jensen har netop deltaget ved ECC i Berlin. 

Fra helt lille har Bjørn været aktiv i bowling-arenaen, så det er ikke tilfældigt at han er strøget til tops i sit comeback. I dette interview får du et indblik i Bjørns rejse fra pusling til star. Læs med nedenfor og bliv klogere på hvem Bjørn er og hvilke gode råd han har til Jer.

1) Hvornår begyndte du at bowle og hvad fik dig i gang?

Jeg startede min bowlingkarriere som 3-årig i Hjørring bowlingcenter. Min familie har hele mit liv bowlet rigtig meget, hvor jeg er blevet slæbt med til kampe og træningspas osv. Flere gange om ugen. Både mine forældre, onkel og tante og min yngre bror har spenderet utrolig mange timer i bowlinghallen i Hjørring, og jeg har altid nydt at kunne få lov til at spille med, når chancen opstod.

2) Kan du beskrive din rejse til der hvor du er i dag?

Jeg startede som officielt medlem i Hjørring bowlingklub som 5-årig, hvor jeg første gang som knap 8-årig blev Dansk mester i micro-puslinge rækken. Efter nogle år i Hjørring, skiftede jeg klub til Stenhuset i Aalborg. Også her blev jeg Dansk mester som junior i single og som ynglinge i par. Derudover har jeg været en del af bruttotruppen på det danske ungdomslandshold. Da mine ungdomsår var ved at være talte, besluttede jeg mig for at skifte til Bk Outsiders i Brønderslev. Her var vi flere kammerater som havde besluttet os for at prøve at bygge et spændende projekt op fra Jyllandsserien. Efter mange år i Brønderslev, og bla. en oprykning til Ligaen i en enkelt sæson, havde vi fundet et fast fundament i 1. division. Denne klub passede perfekt for mig, da jeg også lagde meget vægt på at få en uddannelse og en familie, inden jeg for alvor kunne give det chancen i en større klub. 3 døtre kom til i hhv. 2016, 2020 og 2021, og da uddannelsen som først industritekniker og derefter produktionsteknolog også kom i hus, og et fast job blev sikret, valgte jeg et skifte til Sydjysk Bowling Team tilbage i 2022. Her spiller jeg fast på klubbens ligahold, og har gjort det i knap 1,5 sæson nu. Derudover blev jeg udtaget til ”bobbeltruppen” i foråret 2023.

 

3) Hvad holder du særligt af ved bowling som sport?

Der er så mange ting ved bowling, som får en til at holde virkelig meget af sporten. En af tingene har dog været de mange kammerater på kryds og tværs af landet som jeg har fået. En anden kunne være at uanset hvor dygtig man er til bowling, så kan man altid blive bedre. Der vil altid være plads til forbedringer.

 

4) Hvilke drømme har du indenfor bowling?

Lige siden jeg var en meget ung knægt, har jeg altid drømt om at repræsenterer Danmark ved at stort internationalt stævne, som eks. EM eller VM. Derudover har jeg altid drømt om at være en del af det danske landshold, og kunne være med til at kæmpe på allerhøjeste niveau.

 

5) Hvordan er ECC gået for dig?

ECC var min første optræden i de rød/hvide farver. Og jeg er ganske tilfreds med min debut. I starten af mesterskabet, var jeg en smule spændt på hvad der ventede mig, nu da det var første gang. Men efter lidt tid og nogle serier, begyndte man hurtigt at vende sig til tanken om det. Siden jeg tilbage i maj vandt det danske mesterskab, har jeg trænet op til dette stævne, og jeg følte at jeg var parat.

Målet til ECC var at jeg kunne spille mig i en top-16-placering. Og da jeg sluttede som nr. 11, blev dette indfriet.

 

6) Hvad er dit næste fokus?

Mit næste fokus mål er helt klart det danske mesterskab i mix i december. Til januar spiller jeg det danske mesterskab i trio, og efter dette tager jeg en tur til Finland for at spille Europa-tour stævnet ”Brunswick Ballmaster Open 2024” i Helsinki. Efter denne tur tager jeg til Holland i februar for også at spille Europa-tour.

 

7) Et par gode råd til andre der drømmer om at spille mesterskaber.

 

– Sørg for en kontinuerlig og stabil træningsindsats.

– Husk at rådfør dig med en træner, som kan hjælpe dig på vej i den rigtige retning. Det gjorde jeg forud for ECC, og det har jeg ikke fortrudt.

– Stol altid på at du kan klare det! Og aldrig tvivl på dig selv!

– Husk at nyd det, imens man står i det. Sådanne stævner er lynhurtigt ovre igen.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.