Bowlingklubben Ravnsborg skaber inklusion med Stjernekasterne

I 2021 tog Thomas H. Jørgensen fra Ravnsborg Bowling Køge initiativ til at starte et bowlinghold for borgere med funktionsnedsættelser. Tanken var at begynde med paraatleter under 18 år og senere åbne op for alle aldersgrupper. Den spændende rejse startede med en idé, der udviklede sig til et værdifuldt fællesskab kaldet “Stjernekasterne.”

Thomas samarbejdede med konsulenten Mads fra forbundet og fik støtte fra Parasport Danmark og Køge Kommune. Sammen med 4 andre frivillige driver de holdet og visionen. Opstarten i foråret 2022 involverede prøvetræninger, hvor omkring 14 børn deltog, og fem blev faste medlemmer. Efter en lidt stille efterårssæson i 2022, tog holdet en ny retning i starten af 2023 ved at åbne op for seniorer, hvilket resulterede i en betydelig stigning i medlemstallet til 19.

Trods denne succes var der udfordringer undervejs. Rekruttering af børn og unge viste sig at være en udfordring, og samarbejdet med Køge Kommune om transport fra skole til bowlinghallen blev kompliceret. Thomas og klubben kæmper dog vedholdende sammen med kommunen for at løse disse udfordringer og håber på positive resultater i løbet af 2024.

At skabe et socialt fællesskab har været en vigtig del af Stjernekasternes mission. Klubben arrangerer fællesspisninger i hallen tre til fire gange i sæsonen for at styrke båndene mellem medlemmerne.

Stjernekasternes målsætning er ambitiøs – de sigter mod at have mere end 25 medlemmer inden udgangen af 2024. Thomas opfordrer andre klubber, der overvejer at starte lignende initiativer, til at tage kontakt og udveksle erfaringer. Han deler gerne detaljer om de udfordringer, klubben har mødt, og tror på, at fælles erfaringer kan styrke inklusionen og bevæge bowlingverdenen i en positiv retning.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.