Godt nytår fra den elitære afdeling

For den elitære afdeling byder 2024 kun på to mesterskaber, nemlig EYC i Helsinki (Finland) i perioden d.23/3-01/4-2024, samt EWC i Wittelsheim (Frankrig) i perioden d.5-16/6-2024. Der skulle også have været afholdt et World Cup i november 2024, men desværre er det udskudt til januar 2025.

Udover diverse mesterskaber arbejder den elitære afdeling løbende på at blive klogere på bowling og dette gør vi i 2024 blandt andet i samråd med Team Danmark og IT-universitet i København, hvor vi skal have undersøgt hvad vores atleter har fokus på under et kugleafleveringsforløb. Dette projekt blev allerede skudt i gang ultimo 2023, så forhåbentligt når vi at se det endelige resultat i 2024.

Otte udvalgte atleter skal desuden igennem et testforløb hos Team Danmark, hvor de vil blive testet i forskellige fysiske udfordringer for derefter at få råd og vejledning af Team Danmarks eksperter til at optimere deres ydeevne.

Igen i år ønsker den elitære afdeling at have fokus på transitionsatleter og til dette har vi af Salling Fondene modtaget 100.000 kr. i støtte. Med disse midler kan vi sende vores bruttoatleter ud til flere europæiske turneringer end normalt, hvilket vi er meget taknemmelige for.

I et af Team Danmarks nyheds indlæg berettede de om, at de Team Danmark støttede forbund i 2023 hjemtog følgende medaljer (se nedenstående skema).

Ud af de ovenstående medaljer vandt de danske bowlere (ungdom og 50+ er ikke en del af dette skema)

VM: (for damer + herrer)

Bronze Damedouble v. Mai Ginge Jensen (Trekanten KIF) og Mika Guldbæk (Stenhuset)

Bronze i Dame Trio v. Mai Ginge Jensen (Trekanten KIF), Mika Guldbæk (Stenhuset) og Cecilie J. D. Mortensen (Trekanten KIF)

Sølv i Herre Trio v. Dan Agerbo Østergaard (LBC), Mik Stampe (Trekanten KIF) og Mathias Ankerdal (Trekanten KIF).

 

EM: (for herrer)

Bronze i Single v. Tim Stampe (Trekanten KIF)

Bronze i Herre Double v. Tim Stampe (Trekanten KIF) og Dan Agerbo Østergaard (LBC)

 

Ved at se på det ovenstående skema samt forbundets medaljehøst, så må man sige at vores top atleter stadigvæk formår at præstere på den aller øverste hylde.

 

Med sportslig hilsen

Lotte Olsen – Sportschef DBwF

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.