Nyt fra den sportslige afdeling – EYC, DK, EYC

Sikke et flot EYC de unge danske atleter præsterede i Påskedagene.

Jeg var selv så heldig at være til stede i Helsinki, Finland i et par dage, hvor jeg oplevede vores danske atleter præstere på fornemste vis på banerne og hyggede sig med hinanden udenfor banerne.

Da jeg tog fra Helsinki, var jeg sikker på at Danmark nok skulle tage flere medaljer med hjem end den flotte guldmedalje, jeg så at Karen K. Nielsen vandt i pige single. MEN at EYC-holdet kommer hjem med hele 10 medaljer havde jeg ikke i min vildeste fantasi regnet med. Denne medaljehøst kan kun forekomme, når der er kvalitet i træningen både i klubberne, talentcentrene og på landsholdet, opbakning hjemmefra samt når atleterne er dedikerede til deres sport => Respekt, sejt, flot😊

Ungdomslandstræner Jimmy Dan Mortensen lagde i dagene efter EYC, dette skriv på sin Facebook side, som jeg synes fortjener en plads i forbundets nyhedsbrev:

Så er roen faldet lidt til efter, at vi er kommet hjem fra EYC. Jeg føler en ekstrem stolthed og glæde over det, som vores atleter har præsteret. Sidste år var fantastisk og jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at det nogensinde kunne slås. Men med 2 guld, 3 sølv og 5 bronze fordelt på alle spillere, så blev dette EYC endnu vildere. Vores atleter har endnu engang demonstreret en ekstraordinær evne til ikke blot at præstere på banen, men også til at leve og ånde for holdets værdier: respekt, sammenhold og dialog.

Det er ikke kun medaljerne og placeringerne, som gør, at jeg som landstræner kan stå tilbage og kigge på det bedste EYC i Danmark Bowling Forbunds historie – det handler mindst lige som meget om den måde hvorpå holdet omfavnede værdierne og gjorde dem til noget centralt for os alle på holdet. Jeg så respekten, – ikke kun for modstanderne (undtagelsen er semifinalen imod Tjekkiet 😉 ), men også for hinanden og for selve bowling-delen. Jeg så sammenhold på tværs af pige- og drenge-gruppen (der er stadig en lille plads til forbedring), hvor de fleste stod sammen og heppede på hinanden igennem tykt og tyndt. Og jeg så dialogen, hvor både pigerne og drengene kommunikerede åbent og ærligt (både udenfor og på banerne) i en grad, som jeg ikke har været vidne til før.

Jeg vil gerne rette en kæmpe tak til alle vores atleter for det arbejde de har puttet i EYC og for deres engagement i vores fælles værdier. I har vist, hvad der er muligt, når man forener talent med hårdt arbejde, og jeg er utroligt stolt af at have været en del af dette EYC. Fremtiden lyser meget klart for de spillere, som de seneste år har forladt “reden” – I mine øjne, bringer I et fornyet håb for Danmarks Bowling Forbund.

Lad os fortsætte med at dyrke respekten, styrke sammenholdet og fremme dialogen, ikke kun på banen, men også i alt, hvad vi gør.

Tak for alt I gør, og lad os fortsætte med at stræbe efter det bedste!

/Jimmy

Til slut vil jeg blot sige tak til alle dem der heppede med enten i Helsinki eller hjemmefra – jeg ved at den danske EYC-trup har nydt at I har fulgt med ved EYC 2024.

Med sportslig hilsen

Lotte Olsen – Sportschef DBwF

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.