Efterklang fra EYC 2024: De unge danske bowlingspillere ser tilbage

Et stykke tid er gået siden de danske ungdomsbowlere leverede en enestående præstation ved Europamesterskaberne for ungdom (EYC) 2024 i Finland. Nu har vi fået indblik i de indtryk og erfaringer, de unge bowlere har gjort sig, og hvordan de ser tilbage på deres uforglemmelige oplevelser.

Karen: Stolthed og Sammenhold

Karen ser tilbage med stor stolthed over at have været en del af holdet ved EYC 2024. “At være med på holdet til dette succesfulde års EYC kan jeg ikke være andet end stolt over,” siger hun. Karen fremhæver især holdets sammenhold og den intense seriøsitet, der kendetegnede dagene på bowlingbanerne. “Medaljerne er en belønning for al den træning og det samarbejde mellem spillere og trænere,” fortæller hun. Selvom der er gået noget tid, er glæden over medaljerne stadig lige så stor som den dag, de blev overrakt.

Sofie Kærgaard Nielsen: En uforglemmelig oplevelse

For Sofie har deltagelsen ved EYC været en uforglemmelig oplevelse. “Stemningen, fællesskabet og konkurrencen er slet ikke noget, man kan finde hverken til ungdomsstævner i Danmark eller i udlandet her i Europa,” siger hun. At vinde så mange medaljer var over al forventning, og Sofie understreger vigtigheden af at holde fokus og acceptere forskelligheder blandt holdkammeraterne. “Noget der hjalp mig med at blive i nuet, var at snakke med trænerne om hvad der generede mig og alle mine bekymringer,” forklarer hun.

Benjamin: En ubetinget stolthed

Benjamin beskriver sin oplevelse ved EYC som “mega fedt.” Han husker, hvor hårdt det var, men også hvor tilfredsstillende det føltes, når medaljerne blev hængt om deres halse efter lange dage med intens konkurrence. “Jeg har oplevet mange forskellige følelser, såsom glæde og til dels også en smule tristhed over, at det hele er slut nu,” siger han. Benjamin understreger også vigtigheden af at fokusere på processen snarere end på resultatet, hvilket er en vigtig lærdom for de næste generationer af bowlingspillere.

Monica: Stolthed og Holdånd

Monica ser tilbage på EYC med stor glæde. “Jeg synes, at det har været rigtig fedt at være med. Det har været en fornøjelse at opleve den gode stemning,” siger hun. Hun fremhæver, hvor vildt det var, at Danmark fik så mange medaljer med hjem, og hvordan hun allerede savner den gode stemning og holdånden. Monicas råd til fremtidige spillere er at holde humøret oppe og nyde øjeblikket. “Husk at nyd det, imens du er der,” siger hun.

En varm velkomst hjemme

Alle spillerne husker den varme modtagelse, de fik i lufthavnene både i København og Billund, som en særlig oplevelse. “Det er en fantastisk følelse at vide, at folk fra Danmark bare støtter en,” siger Sofie. Karen tilføjer, at det var en “mega fed følelse” at blive modtaget med røde flag og anerkendelse fra familie og venner. For Benjamin var det en overraskelse at se, hvor mange der faktisk fulgte med hjemmefra, hvilket gav en følelse af stolthed og glæde.

Fremtiden ser lys ud

Med så mange unge talenter, der har opnået succes ved EYC 2024, ser fremtiden lys ud for dansk ungdomsbowling. Spillerne har ikke kun lært værdifulde teknikker og strategier, men også vigtige lifeskills som fokus, samarbejde og positivitet. Deres råd og erfaringer er en stor inspiration for alle bowlingspillere, unge som ældre, uafhængigt af ambitionsniveauet.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.