Cecilie’s Damedag: Et socialt bowlingstævne for også nye

Skrevet af udviklingskonsulent Camilla Salling Solemsli

Det krævede ikke meget overtagelse fra Mille Lundfald, næstformand i Danmarks Bowling Forbund (DBwF) og arrangør af Cecilies Damedag, for at få mig til at deltage i årets udgave af begivenheden. Cecilies Damedag foregik i Cecilie’s bowlinghal i Herlev – deraf navnet ”Cecilie’s Damedag”. Arrangementet blev en dejlig anledning til at komme i tale med flere dame-bowlere og samtidig gøre opmærksom på mine kompetencer og opgaver i Danmarks Bowling Forbund. Som deltager i stævnet fik jeg muligheden for at komme helt ind på banen og få de naturlige samtaler over kugle-returen.

Stævnet havde 27 tilmeldte deltagere fordelt på 10 klubber og var sat i verden for at samle dame-bowlere på tværs af klubber til en social dag omkring bowlingen. Dette er andet år i træk, at stævnet afvikles, og med den store tilslutning og positive omtale, forventes det at blive afviklet igen næste år.

Erfaren udi konkurrence med grøn i bowling

Udover en masse gode og brugbare input fra dame-bowlerne, fik jeg en oplevelse, jeg langt fra havde forudset. Ganske vist er jeg et konkurrencemenneske, og med flere VM’er på CV’et i min egen sport, fridykning, skulle jeg mene, at jeg er hjemme i nervøsitet og ”kampens hede”. Og selvom jeg var helt på udebane, var der nogle ting, jeg kunne gøre brug af. I fridykning har vi stort fokus på at være afslappede, til stede i nuet og anvende åndedrættet til at skabe det rette spændingsniveau – og generelt er vi gode til at arbejde med at være i pressede situationer (trangen til at trække vejret). De evner måtte jeg benytte mig af fra start, hvor jeg var ”rigtig god til” at skyde i renden.

Jeg vil i den grad kategorisere mig som nybegynder – og helt og aldeles grøn i bowling. Det kan tælles på to hænder, hvor mange gange jeg har bowlet. Og oftest er det jo som med alle andre lyst-bowlere: ”med hovedet under armen og krydsede fingre for at man laver en strike”. Samme følelse havde jeg nok under den første serie til Cecilies Damedag. Alt, hvad jeg tre dage forinden havde fået til at se nogenlunde ud, var helt væk. Jeg smed den ene kugle efter den anden i renden. Min præstation gjorde, at mit høje tildelte handicap var helt berettiget. Handicappet blev givet ud fra dit snit, så alle har lige chancer for at vinde på dagen.

Vi spillede først tre serier, hvorefter den bedste halvdel gik videre til mellemrunde A og den anden halvdel til mellemrunde B. I mellemrunden spillede vi to serier, og de fire bedste fra hver mellemrunde gik videre til hhv. A-finale og B-finale, hvor der blev spillet en enkelt serie. For hver ny runde blev tavlen hvisket ren, og alle startede med 0 point.

Lige ind i spillet…

Mine første tre serier blev ren læring og indspilning i banen og spillet. Jeg gik fra at skyde i renden til at have et par enkelte spares. Mine scores i første runde var 88, 98 og 97. Jeg var klar til mellemrunde B og ville så gerne over de 100 point. Og det skulle vise sig, at fokus og spilforståelse faldt i hak i mellemrundens to serier. Jeg fik scoret 108 og – hold nu fast – 120 i den sidste serie før finalen.

Jeg var klar til at pakke skoene ned og stoppe på toppen. Ikke nok med, at jeg havde fået en masse gode samtaler med de andre damer, så fik jeg også muligheden for at stige i point serie for serie. Jeg mærkede, hvordan jeg til sidst kunne placere mig for at slå de sidste kegler til en spare. Den oplevelse af at forstå spillet var måske egentlig den største sejr.

En overraskende finale-plads

Til min store overraskelse skulle det vise sig, at jeg var en af de fire, der skulle videre i en B-finale. Jeg måtte tage skoene på igen og genfinde fokus. Jeg skulle tilbage i min game-plan, og det er nok her, jeg kan bruge min egen karriere indenfor fridykning. Lynhurtigt var jeg tilbage til fokus, og selvom det hed finale, lod jeg mig ikke slå ud. Det var det samme stykke arbejde, jeg skulle udføre som i mellemrunden – bare fortsætte den gode bølge. Jeg var nervøs. Særligt fordi jeg nu skulle spille på en ny bane, hvor jeg ikke vidste, om jeg kunne stole på den teknik, jeg havde brugt på bane 2. Mit mantra blev hevet frem: ”Fokusér på det du skal gøre og ikke alt det der kan gå galt”. I finalerunden skulle vi blot spille en enkelt serie – knald eller fald, kan man måske sige. Den skulle sidde lige i skabet fra første slag. Det gjorde den også. Jeg lavede en strike! Af ren lykke mistede jeg fokus og havde et skidt slag, men så lavede jeg en til strike osv. Det endte med fire strikes og en personlig rekord i en serie med 127 point. Sikke en afslutning og sikke nogle rigtig søde og støttende damer, der alle var med til Cecilies Damedag.

Trygt at være ny

At stille op i en konkurrence, hvor jeg ikke følte, jeg havde en chance for at vinde, var meget angstprovokerende og nyt for mig. Det føltes en smule intimiderende at stå der med en lånt kugle, der ikke passede til mine hænder, og nogle lidt for store sko. Ved siden af mig stod dame-bowlere med alverdens udstyr, som passede til lige netop dem. Det sociale og hyggen overskyggede de tanker og bekymringer. Det var ikke det, der kom til at fylde, og det var heller ikke noget, der blev sat nogle spørgsmålstegn ved. Det at prøve noget nyt og tillade sig selv at være nybegynder gjorde, at jeg kunne lære mig selv lidt bedre at kende på ny. Det var en dejlig udfordring at prøve et bowlingstævne, hvor det sociale var omdrejningspunktet. At være omgivet af støttende dame-bowlere gjorde det til en tryg oplevelse at være ny og grøn, og jeg er sikker på, at uanset resultatet ved lige netop det stævne, ville jeg have haft en god dag uanset hvad.

Tusind tak til Mille Lundfald fra Team Break-Point, BK Rolling Stones og Cecilie’s i Herlev, for at sætte fokus på at skabe noget for dame-bowlerne. Med et deltagerantal på 27 må det siges at være en succes, der sagtens tåler gentagelse. Vi ser frem til næste års Cecilies Damedag – og på forbundsniveau håber og drømmer vi om, at sådanne små mini-stævner (for alle, for damer, for unge, for herrer osv.) også kunne være noget for andre klubber at arrangere. Det er i hvert fald en rigtig god og tryg start som ny i bowling.

Se alle resultater HER

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.