Cheflandstrænerens afrunding på VM

Det blev desværre ikke til flere opdateringer efter damernes single. Dagene har været lange og med både herrer og damer på samme tid, har tiden udenfor banerne været knap. Vores trænerteam har været udnyttet fuldt ud, og det har været en stor hjælp at have Anders Lousdal med, som ekstra coach. Hans hjælp har vist sig at være uundværlig.

Nå men, nok om omstændighederne og videre til taktikken. Alle har sikkert set placeringerne og medalje høsten, så jeg vil ikke komme med detaljer om hvordan de kom i hus. Jeg vil dog sige at resultatmæssigt har det været et absolut godkendt VM. Vi vidste at vi kunne være med, men det endte med at være mere end vi regnede med. At det også har været et lidt mærkeligt VM, kan ses på hvilke store nationer der ikke formåede at løse olieprofilen.

Normalt gennem et mesterskab lærer vi hvordan olien flytter sig og hvordan vi skal tackle det. Dette mesterskab var ikke som de andre. Hver dag og hver start spillede anderledes end de forrige. Dette gjorde at vi hele tiden skulle være ovenpå vores kuglereaktioner. Men allervigtigst var det at være oven på vores slag. De skulle hele tiden være tætte på de bedste slag vi kan præstere. Lavede vi justeringer ud fra middelmådige slag, kunne vi misse en flytning og være bagud i forhold til udviklingen på banerne. Når sværhedsgraden på profilen er høj, vil spinnerne (helikopterne) være en faktor. Det var ingen udtagelse denne gang. Op til semifinalen i herrernes team, var vi ikke helt sikre på, hvad den spillestil betød for oliens nedbrud. Efter semifinalen stod det dog klart at den spillestil i stor stil var med til at gøre sættene og dermed dagene uforudsigelige. Spinnerne flytter en del olie fra midten af banen uden at det hjælper de ”normale” bowlere. I bund og grund skaber de friktion mod midten af banen, hvilket resulterer i at når der flyttes ”normalt” rammer man mere skru end det man kom fra. Det har vi ikke oplevet i samme grad før, men under de tidligere VM’er har det også været muligt at finde friktion tættere på kanterne, hvilket gør at kuglen har mere plads (ind til lommen) at skrue på og så har man mulighed for at bruge mere åbne vinkler, når man migrerer mod midten af banen. Det vil derfor også betyde at man lettere spiller igennem spinnernes spor og dermed ikke bliver påvirket helt så meget af dem. Denne lektie tager vi med os, så vi næste gang er mere forberedte på en lignende situation. En anden ting vi tager med os er vigtigheden af at vide hvor, hvordan og hvorhen vi kaster kuglen og hvor ens slagene bliver leveret. Der komme Specto til at spille en stor rolle frem mod de næste mesterskaber.

Jeg er meget tilfreds med dette VM både spilmæssigt og holdmæssigt. Vi har vist at vi altid er en faktor og der bliver lagt mærke til os. Det varmer en hel del, når andre nationer kommer og roser os for vores resultater, men det varmer endnu mere når de roser os for vores udstråling på banerne. Det er denne udstråling og tilgang til tingene som gør, at vi trods vores beskedne størrelse kan blande os helt i toppen til mesterskaberne. Men trods alle succeserne er der bestemt plads til forbedringer. Jeg er sikker på at Danmark ikke har nået toppen endnu. Jeg glæder mig til at se hvor meget længere frem vi kan komme!

Med sportslig hilsen

Michael Bai
Cheflandstræner

Oprettet af | 2017-12-08T13:43:21+02:00 8. december 2017|VM|