En landstræners tanker om EYC

Så er EYC2018 i Aalborg nået til ende, og sikke et mesterskab vi kan kigge tilbage på.
På mange måder har dette EM været det mest succesfulde som jeg har været en del af.

På drengeholdet stillede vi op med hele 3 debutanter samt en enkelt spiller med 1 års erfaring. Derfor var vi meget usikre på hvordan det skulle gå, men drengene har bevist overfor omverdenen at de fortjener deres plads på holdet. Generelt set fik vi meget mere succes end vi turde håbe på forinden.

I double får vi en solid start på mesterskabet trods en masse nervøsitet. Drengene vænner sig stille og roligt til at spille med en træner bag sig og med en masse tilskueres forventninger i ryggen. Det bliver til fornuftige resultater som placerer drengene med top 24 inden for rækkevidde.

I team spiller drengene sig helt ud og præsterer på aller højeste niveau. Vi ligger stærkt for land i de første 4 serier og er solidt med i top 4 som giver medalje. I 5 serie rammer vi et tricky banesæt samtidig med at transition rammer hurtigere end forventet. Dette bevirker at vi åbner med mange åbne ruder i de første 4 ruder. Men vi finder sammen en løsning og får flyttet fødderne i den rigtige retning. Samtidig holder drengene hovedet koldt og får sat strikes sammen, så vi slutter af med et fornuftigt og brugbart resultat. I sidste serie skulle vi bruge endnu en god serie, selvom transition var endnu mere fremskreden. Men drengene finder løsningen og finder tilbage til den enorme kampgejst de har vist i de første serier. Det bliver til ca. 950 kegler da vi havde allermest brug for det.

Stort! Stærkt! Og mega sejt gået af drengene. Faktisk er denne situation den, som jeg er aller mest stolt af under hele mesterskabet.

I semifinalen møder vi Norge som har vist skræmmende styrke under hele team disciplinen. Vi giver dem kamp til stregen og spiller en super flot kamp. Desværre var Norge lige en tand skarpere og var mere stabile, så det bliver desværre endestationen og dermed bronzemedaljer.

I single får vi igen nogle stabile resultater der betyder, at vi får 2 spillere med i top 24 hvoraf den ene i top 8 og sidder dermed over i første runde af Masters.

I Masters møder Marcus Christensen hollænderen Brent de Reuter, som er blevet bedre og bedre i løbet af turneringen. Marcus starter rigtig godt og vinder første serie klart. Men Brent får skabt et bedre look til næste serie, som han vinder og så skal vi skal ud i en sidste og afgørende serie. Marcus kæmper godt, men mangler en smule mentalt overskud til at kunne udføre slagene godt nok. Så Brent løber af med sejren.

Mathias Ankerdal skal derefter i ilden og seedningen gør, at også han skal møde Brent de Reuter. Her er situationen omvendt da Brent har det bedste look fra starten og vinder sikkert første serie. Næste serie bliver mere spændende end køn idet begge spillere kæmper med at finde til lommen. Mathias viser styrke til sidst i serien og vinder med få kegler. Sidste serie spiller Mathias rigtig flot og får sat en flot 5 dækker med gode slag. Brent kommer først i gang senere i serien, men får også sat en stribe strikes der tvinger Mathias til at skulle strike 2 gange i 10. Rude. Første strike lykkedes men andet slag bliver en smule for langt mod højre og desværre står kegle 2 og 8 tilbage. Øv øv på trods af Mathias’s store fightervilje ender EM desværre her for de danske drenge. Med lidt mere køligt overblik og mentalt overskud kunne det have blevet til endnu mere. Men det tager vi med til næste år.

Jeg vil gerne takke drengene for deres store indsats og jeg er sikker på at med lidt mere træning i at fokusere på proces og strategi, vender vi tilbage endnu stærkere.

Også en stor tak til resten af trænerteamet og ikke mindst alle forældre og supportere for jeres kæmpe store støtte gennem hele turneringen. Det har været en kæmpe fornøjelse.

Stort tillykke til pigerne med alle medaljerne. Det var en fornøjelse at slæbe fanen frem og tilbage. Stærkt gået!

Med venlig hilsen
Danmarks Bowling Forbund

Martin Wozny
Ungdomslandstræner (drenge)

Oprettet af | 2018-04-04T12:26:41+02:00 4. april 2018|EYC|