Mangler du en ny sport? Overvej bowling

Bowling kan være din nye fritidsaktivitet

Af Morten Klein
Danmarks Bowling Forbund (DBwF) har set en tilbagegang i antallet af medlemmer, de seneste mange år. I 90’erne var der op imod 10.000 medlemmer af forbundet. I dag er det tal nede på omkring 3.500.

  Jan Donde, som er Administrations- og udviklingschef for DBwF, håber at denne udvikling kommer til at ændre sig fremover.

  ”Vi har jo haft en væsentlig tilbagegang og den kæmper vi sådan lidt med. Vi har faktisk været gode til at rekruttere de unge, men vi skal så være bedre til at holde på dem vi får ind.” udtaler han.

Strategier

DBwF har sat en række tiltag i gang for at bringe flere mennesker ind i bowling igen. Blandt andet har det været på dagsordnen at diverse bowlingklubber, skal reaktivere tidligere medlemmer, der sidenhen er faldet fra. Dette er specielt med hensyn til unge, der vælger ikke at fortsætte til bowling.

Desuden er vi kommet med i Skole OL

Betragter det som idræt

Snakker man om bowling, tænker de fleste nok på partybowling og børnefødselsdage. Det er dog langt fra tilfældet ifølge Nils Jensen, der er Arrangør for Danmarks Bowling Forbund

  ”Mange tager ud og spiller bowling en fredag aften og får nogen øl og holder fest. Hos os er det ikke noget af den slags, fordi vi betragter det som idræt.” siger han.

En del af problemet kan muligvis afhjælpes med bedre presse og mere dækning af bowling, som en seriøs sport.

  ”Selvom vi er både verdens- og europamestre i bowling, så får vi lidt pressedækning, når det foregår. Men derefter, så dør det fuldstændig ud.” udtaler Nils Jensen.

Ingen alder

  Ifølge Jan Donde, ligger bowlingens styrke i at alle kan være med.

  ”Man kan jo spille på alle niveauer og alle aldersgrupper. Det er muligt at spille seriøst i turneringer og konkurrere, men mange vælger også bare at gøre det helt for sjovt med vennerne.”

Konkurrencespillet kan være intens indenfor mange sportsgrene og niveauet kan virke meget højt. 

  ”Det der er fedt ved at spille bowling er, at man ligesom golf kan møde meget bedre spillere. Men så får man handicap og så er vi næsten lige. Og så har bowling ingen alder.

Andre nyheder:
Danmarks eneste professionelle bowler: Jeg fandt selvtillid gennem bowling
Gamle mænd / nye kugler:

Oprettet af | 2017-12-21T08:49:56+00:00 20. december 2017|Nyt fra forbundet|