Passion og Dedikation for Bowlingsporten
– Mød Leiling-Parret og Johnny Christiansen fra Ordenudvalget
Mød Mette, Jens & Johnny
Mette Leiling er formand i Politiet IF KBH’s Bowlingafdeling og sidder som sekretær i DBwF’s ordensudvalg. Mette har siddet i udvalget siden 2023. For Mette begyndte bowlingrejsen i 1990, hvor hun startede med at spille i 4-5 år, inden hun tog en pause på en længere årrække, for så at vende tilbage til sporten igen igennem firmasporten. Der spillede hun igen i 3-4 år og tog derefter en pause for at vende tilbage igennem Politiet IF KBH-afdeling i 2017, hvor hun har spillet siden. For Mette betyder bowlingsporten socialt fællesskab, men samtidig er bowling en avanceret sport, som giver en masse udfordringer og kræver en del teknik.
Jens Leiling er menigt medlem af DBwF’s ordensudvalg og spiller til dagligt også i Politiet IF’s KBH-afdeling. Jens startede med at spille bowling igennem firmasporten tilbage i 1993 og har ligesom sin kone Mette haft nogle pauser undervejs, men er fundet tilbage til sporten igen i 2017 og spiller også på B-licens for Team Break Point.
Johnny Christiansen har været medlem af ordensudvalget i omkring 15 år. Johnny, der er 64 år gammel, begyndte at spille bowling i 1973 og har spillet på eliteplan samt repræsenteret landsholdet fra 1981 til 1994. Selvom han ikke har været aktiv spiller i 15 år, har han været en engageret frivillig i over 40 år. Hans frivillige rejse begyndte som seniorleder i Stenhuset i 1985, og han har siden haft roller som formand i Initiativudvalget, sekretær i Cimbrer, formand i Aalborg-kredsen og suppleant i Jydsk Bowling Union. Han har også været udtagelseschef og eliteleder i forbundet, hvilket gav ham en plads i forbundsbestyrelsen.
Motivation for Frivilligt Arbejde
For både Mette, Jens og Johnny er der en dyb passion for bowlingsporten, som driver deres frivillige engagement. Jens fortæller, at han finder det sjovt at være med og trækker på 30 års erfaring fra tidligere tillidsmandsarbejde. Mette har gennem årene også været involveret i forskellige bestyrelser og råd, hvilket giver hende erfaring, som hun bringer ind i udvalget. Johnny fremhæver sin livslange kærlighed til sporten som faktor for hans engagement og finder det både interessant og meningsfuldt at hjælpe sporten, som han elsker.
Ordensudvalget og dets Arbejdsopgaver
Ordensudvalget arbejder med at afgøre protester fra klubber eller medlemmer og sikrer, at alle sager bliver behandlet retfærdigt og effektivt. Som sekretær er det Mettes opgave at indkalde til møder og varetage det administrative arbejde, herunder at skrive og udsende udvalgets kendelser. Jens & Johnny er som medlemmer aktive i at behandler sager og træffe afgørelser. Og sammen med deres kollegaer i udvalget, arbejder de for at udvalget skal i spil så lidt som muligt, da det betyder at der ikke er nogle større uoverensstemmelser indenfor sporten. Så man kan sige, at jo mindre man hører til ordensudvalget, desto bedre.
Der har kun været et enkelt møde, siden Mette og Jens trådte ind i udvalget. Jens fremhæver dog Kulturkodeks-mødet, der blev afholdt sidste efterår, som en positiv oplevelse, hvor alle forbundets udvalg mødtes for at udvikle sporten sammen. Johnny understøtter denne positive tilgang og ser arbejdet som en vigtig brik i at sikre sportens fremtidige udvikling.
Jens nævnte ydermere Kulturkodeks-mødet som blev afholdt til efteråret sidste år som en rigtig positiv oplevelse hvor alle forbundets udvalg mødtes for, at sammen udvikle sporten for fremtiden.
Mål for fremtiden og råd til nye medlemmer og nye frivillige
Som udgangspunkt ønsker både Mette og Jens at gøre deres arbejde i ordensudvalget så ordentligt og redeligt muligt, og håber som sagt på en fremtid hvor der er færre alvorlige uoverensstemmelser indenfor sporten, og at udvalget derfor ikke skal så tit i spil.
Til nye potentielle bowlere og frivillige ildsjæle opfordrer de til at kontakte en af de mange bowlingklubber der findes landet over. Det er nemlig særligt igennem klubberne at man finder både de rigtigt mange muligheder for gode sociale relationer, nye venskaber, og mulighed for at udvikle sig i sporten, men der er også mange klubber kan have brug for flere frivillige til at hjælpe med driften og holde klubben kørende. Og hvis man så virkelig brænder for sporten, så kan man altså også få mulighed for at træde til som frivillig i Danmarks Bowling Forbund og på den måde være med til at præge sporten for alle de danske bowlingspillere på tværs af Danmark.
Indlæg fra Mikkel Larsen, BK Næstved