COVED 19-smittespredning

Bowlingsporten har et medansvar for at inddæmme og forebygge COVED 19-smittespredning og følge myndighedernes råd og retningslinjer på området.

I bowlingsporten følger vi i tæt samarbejde med DIF udviklingen omkring COVID-19, og opfordrer alle til følge myndighedernes råd og retningslinjer på området.

Myndighedernes retningslinjer for arrangementer i Danmark – herunder idrætsbegivenheder på både bredde- og eliteniveau – er, at man enten aflyser eller udskyder arrangementer med mere end 1.000 deltagere. Alternativt afholdes uden tilskuere.

De nye retningslinjer fra myndighederne fredag den 6. marts 2020, indføres for at inddæmme og forebygge smittespredningen.

Det er også bowlingsportens ansvar at følge myndighedernes nye retningslinjer på området for corona-virus. Alle bowlingsportens arrangementer er indendørs. Derfor er alle aktiviteter for resten af marts måned nøje gennemgået, for at vurdere risikoen for smittespredning. Det er vores vurdering, at alle aktiviteter for resten af marts måned er omfattet af myndighedernes særlige retningslinjer vedrørende gennemførsel af sportsarrangementer og mødeaktiviteter. Vi skal derfor indskærpe følgende:

  • At der ikke gives hånd eller kysses/krammes, men at der ”hilses med øjnene”.
  • At der ikke gives ”high five” efter et god slag.
  • At der ikke gives hånd ved ønske om god kamp, eller ved medaljeoverrækkelser o.l.
  • At der ikke deles håndklæde til aftørring af kugler eller hænder.
  • At alle, atleter, forældre, tilskuere, ledere m.fl., der har opholdt sig i de, af myndighederne udpegede, særlige udsatte områder indenfor de seneste 14 dage, ikke deltager i, besøger aktiviteten, møder m.v.
  • At atleter, forældre, tilskuere, ledere m.fl., der har symptomer på luftvejsinfektion, influenza eller feber ikke deltager i bowlingsportens arrangementer.
  • At alle atleter, forældre, tilskuere, ledere m.fl. generelt udviser god håndhygiejne, hosteetikette og adfærd.
  • At alle ikke deltagende atleter, forældre tilskuere, ledere m.fl. nøje overvejer, om deres tilstedeværelse er påkrævet, da smitterisikoen forøges med antallet af personer, der er samlet.
  • At alle selv medbringer håndsprit.

 

Her kan du holde dig opdateret på udviklingen

Myndighedernes retningslinjer opdateres løbende. Situationen kan derfor ændre sig fra dag til dag. Vi anbefaler derfor, at alle følger med på Myndighedernes hjemmesider, så man får de helt aktuelle anvisninger. Skulle udviklingen betyde, at et eller flere arrangementer må aflyses, meddeles dette på DBwF’s hjemmeside.

Nyttige kilder er:

Samlet side fra myndighederne med alt, hvad du skal vide om Corona: www.coronasmitte.dk

Sundhedsstyrelse: www.sst.dk (indeholder bl.a. en Q&A)

Styrelsen for Patientsikkerhed: www.stps.dk

Statens Seruminstitut: www.ssi.dk

Udenrigsministeriet: www.um.dk (rejsevejledninger)

På bestyrelsens vegne
Formand
Torben V. Andersen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.