Om de nyeste corona-restriktioner

Idag kl. 16.00 træder nye restriktioner i kraft – og nedenfor har DIF/DGI formuleret, hvad det har af betydning for idrætten.
 
På et pressemøde den 8. december annoncerede statsminister Mette Frederiksen flere nye tiltag på grund af den stigende coronasmitte. Der blev blandt andet meldt ud, at der ville komme et maksimum på 50 stående tilskuere til visse indendørs arrangementer. I begyndelsen var det opfattelsen, at dette også kunne have indflydelse på afviklingen af idræts-/sportsarrangementer. Men kulturministeriet har siden meldt ud, at restriktionen IKKE gælder for idrætten.
 
Fra DIF’s side opfordres der dog til, at alle arrangører af idrætsbegivenheder – i det omfang det er muligt – tager relevant forholdsregler, som kan være med til at hindre større smittespredning.
 
Sociale arrangementer og julefrokoster
 
På pressemødet kom regeringen på baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen med en kraftig opfordring til virksomheder om at aflyse større sociale arrangementer – herunder julefrokoster.
 
Dette tager ikke direkte sigte på idrætsforeninger, da langt de fleste af disse foreninger er ikke arbejdspladser, men DIF og DGI anbefaler alligevel på baggrund af meldingen fra regeringen alle idrætsforeninger i hele landet til at følge intentionen i anbefalingen, hvor der er et særligt fokus på risikoen for større smitteudbrud i forbindelse arrangementer med alkoholindtag.
 
Der findes ikke en præcis definition på, hvad et større socialt arrangement er. Derfor må foreningen foretage en individuel vurdering med baggrund i blandt andet pladsforhold, antal deltagere, aktivitetens form, smitteforebyggende tiltag etc.
 
Endelig understregede statsministeren på pressemødet, at foreningslivet fortsætter, selvom skolerne lukker for fysisk undervisning på onsdag i næste uge. DIF’s og DGI’s anbefaling til foreninger og forbund er, at de bør fortsætte med at tilbyde idrætsaktiviteter som træning, kampe og stævner. Selvfølgelig under hensyntagen til de anbefalinger, som Kulturministeriet annoncerede sidst i november.
 
Læs meget mere om restriktioner og anbefalinger på idrættens område på www.dif.dk/corona
 
Hvis I har spørgsmål, så opfordrer vi jer til at søge supplerende viden på coronasmitte.dk, hos Styrelsen for Patientsikkerked og på Kulturministeriets hjemmeside, hvis I har spørgsmål, som ikke besvares af ovenstående. I er også velkomne til at skrive til corona@dif.dk.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.