Klub 300

At nå de 300 er en drøm for mange og flere har allerede indfriet den drøm. For nogle ser det afgørende øjeblik let ud mens det for andre ser det ud som om spændingen er ved at overtage verdensherredømmet. Ikke kun bowlingatleten der står på banen er spændte.  Publikum sidder bagved og holder vejret i spænding mens de langsomme sekunder, hvor kuglen triller frem mod keglerne, går. Fra kuglen er sluppet er det slut for bowlingatleten at have mere indflydelse. Han/hun kan blot stå og se til om det lykkedes. Nogle gange lykkedes det og en jubel spreder sig i hallen, andre gange høres en ”Øv, Kom igen”.
Men hvordan er det egentlig at være bowlingatleten der står i det øjeblik, med muligheden for at lave 300? Det vil 4 portrætter give et lille indblik i her.

Pia Burkal:

Mit navn er Pia Burkal og jeg spiller til dagligt på BK trekanten KIF’s dame ligahold i Kolding. Jeg har bowlet siden 1987

Jeg lavede min første 300 serie i kolding bowlinghal d 8/3 2006 og det var en helt vild følelse endelig efter 19 år på banerne at få lov at slå en perfekt serie.

Det er bare sådan en forløsning og der var færre nerver på end tidligere hvor jeg har været så tæt på.

Jeg kan huske et par år inden ,da jeg havde chancen i en ligakamp og havde lavet de første 11 strike, der rystede mine ben så meget ,og jeg kunne slet ikke få hold på nerverne.

Da jeg vendte  mig om på tilløbet og tænker har jeg virkelig skudt og 3-6-10 står tilbage. Dengang ville det ha udløst mere end 10.000 kr da det var dengang Bryggens bowlingcenter var blevet bygget op igen efter den havde været brændt ned.

Jeg lavede min 2.  300 serie d. 20/4-2013 også i min hjemmehal i kolding i et firmasport stævne, og har ikke lavet flere siden da, selvom jeg stadig er aktiv.

Så det er ikke bare lige til at få alle 10 kegler ned hver gang.

Hvis jeg skal gi et godt råd til andre der får chancen så handler det rigtig meget om at få styr på det mentale og få vejrtrækningen ned inden du går op på tilløbet for at slå det sidste slag.

 

 

 

Steffen Tang-Petersen:

Jeg hedder Steffen Tang-Petersen og spiller til dagligt i BK Trekanten.

Min seneste 300 serie var til DM trio i Rødovre tilbage i januar i år.

At sætte den sidste strike i en 300 serie er altid det fedeste. At komme til 10’ende rude og have muligheden for at skyde 300 med 3 strikes er og vil altid være fedt.

Min første 300 serie som ikke var til træning var til DM i Aalborg i 2009. Jeg var nok en tand mere nervøs dengang end jeg ville være idag, men det er altid fedt at føle nervøsiteten og spændingen i det, for det bliver aldrig nogensinde bare en “walk in the park”. Det er netop den spænding man spiller for og det er altid dejligt at mærke.

 

Mit bedste råd til andre, der jagter en 300 serie er at når man får chancen, står i situationen hele tiden at huske at bibeholde sine rutiner helt til det sidste og ikke begynde at give sig længere tid om slagene. Bowling er meget rutinepræget og det er vigtigt at holde sine rutiner, selvom det bliver spændende og man er nervøs.

 

Niclas Sørensen:

Jeg hedder Niclas Møller Sørensen og jeg spiller for Sydjysk bowlingteam.

Jeg har lavet 300 point 8 gange i alt, 7 af dem har været til træning og en enkelt af dem var til DM Trio i 2019.

Den seneste 300 serie var til en træning på vores hjemmebane i Brørup d. 24 Marts.

Jeg har trænet rigtig meget siden jeg startede til bowling i 2011 og da jeg endelig i 2017 fik lavet min første 300 serie var det mega fedt. Det føltes som om at alt det hårde arbejde og mange træningstimer på banerne bar frugt.

Det er altid en mega fed følelse at lave 300. Uanset hvor mange gange man gør det, føler jeg altid det er mega fedt. Det er på ingen måde nemt at lave 300, og det sker heller ikke så tit, så derfor er det altid fedt når det lykkedes.

Mit bedste råd til andre der gerne vil lave 300 er helt klart at tro på sig selv og at hårdt arbejde betaler sig i længden.

 

Thomas MK Jensen:

Mit navn er Thomas MK Jensen og jeg spiller for Sydjysk bowling team.

Jeg lavede min 300 serie den 27/3 i Vejle mod Enghaven.

Det var en virkelig dejlig følelse at lave min første 300 serie, men det var slet ikke så nervepirrende som jeg troede det ville være. Jeg havde det da lidt i baghovedet men jeg var egentlig ikke særlig nervøs, før jeg havde sluppet kuglen, for så kunne jeg jo ikke rigtig gøre mere end at vente.

Jeg har ikke lavet flere 300 endnu men er kommet tæt på og det føles nemmere at nå dertil.

Mit gode råd er at man skal forsøge, så hvidt mulig at slappe af og have én ting du holder meget fokus på og fokusér så meget du kan på det.

 

Se listen med alle indrapporterede 300-serier siden 1972 her

Her kan du også selv indrapportere din 300-serie.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.