Stort bowlingår 2022

2022 bliver et markant sportsår for Danmarks Bowling Forbund med højdepunkter som World Games og et EM for damer på hjemmebane i Aalborg. Fredag kastes det store sportsår i gang ved danmarksmesterskaberne, og kort efter tager herrelandsholdet afsted til EM i Helsinki.

Et usædvanligt hektisk år er lige på nippet til at gå i gang for Danmarks Bowling Forbund.

’Det bliver et vigtigt år for bowlingsporten, som vi er spændte på og forhåbningsfulde omkring. Faktisk vil der i snit være ét stort mesterskab hver måned det næste halve år, og det er usædvanligt travlt,’ siger Torben V. Andersen, formand for Danmarks Bowling Forbund.

Det travle bowlingår skyldes, at EM for damer og herrer er udsat fra i vinters og at Danmark har kvalificeret sig til World Games i Birmingham, USA i juli.

Dygtige danske bowlingatleter
Danmarks Bowling Forbund ser frem til, at de danske atleter får mulighed for at vise deres evner på meget højt niveau, og der er mulighed for medaljer.

’Vi har mange dygtige atleter på vores hold, og vi forventer, at der er flere medaljechancer både for ungdom og voksenatleterne. Til World Games repræsenteres Danmark af Mai Ginge Jensen, Mika Guldbæk, Jesper Agerbo og Dan Østergaard-Poulsen. Vi har potentiale til at være med helt fremme, men med den hårde konkurrence på verdensplan, vil det være dagsformen, der er afgørende for udfaldet,’ siger Claus Steen Nielsen, der netop er tiltrådt som sportschef for Danmarks Bowling Forbund.

Etableret sportsgren
Det er Danmarks Bowling Forbunds håb, at det store sportsår vil være med til at gøre flere børn, unge og voksne nysgerrige på bowlingsporten.

’Bowling er en underholdende sportsgren som de fleste danskere har prøvet til en firmaaften eller fødselsdag. Nu vil vi gerne slå et slag for, at det også er en etableret sportsgren, der er sjov at gå til i sin fritid. Vi har et rigtig godt fællesskab og plads til både børn, unge, voksne og paraatleter. Vi håber, at flere har lyst til at være med,’ siger formand Torben V. Andersen.

Hvem der vinder de første medaljer, kan man se til danmarksmesterskaberne i Aalborg den 13-15. maj.

Bowlingåret 2022:

  • Danmarksmesterskaberne i single og double, Aalborg, 13-15.
  • EM for herrer, Helsinki, Finland, 1-10. juni.
  • DM for hold og ligaslutspil, Aalborg, 25-26. juni.
  • World Games, Birmingham, USA, 7-12. juli.
  • EM for damer, Aalborg, Danmark, 10-21. august.
  • EM for ungdom, Wittelsheim, Frankrig, 2-11. september.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.