YET-finale i Wommelgem, Belgien

Torsdag d. 26. og fredag d. 27. maj blev YET-finalen afviklet i Wommelgem i Belgien med træning torsdag, mens selve finalen blev afviklet fredag. Danmark var igen flot repræsenteret, og ud af de 56 atleter, der havde kvalificeret sig til finalen, var hele 17 af dem fra Danmark.

Der blev spillet i syv forskellige kategorier, hvor otte atleter havde kvalificeret sig i hver kategori. Finalespillet blev afviklet startende med grundspil hvor alle møder alle over én serie, og med bonuspoint for vundet serie, samt ekstra for ”high-game”. Efter grundspillet spillede top fire yderligere én serie alle mod alle, hvor der ligeledes var bonuspoint at hente. Alle kegler i de otte serier med tillagte bonuspoint og ”hig-game” point, gav placeringerne et til fire.

I kategorien Mix U13 havde vi tre danskere med. Sofie Andersen, Ravnsborg, blev nr. 8, Oliver Ankerdal, Sydjysk, blev nr. 6, og Monica Watz, Ravnsborg, blev nr. 3.

I kategorien Piger U16 havde vi også tre danskere med. Sofie Nielsen, Ravnsborg, blev nr. 6, Karen Nielsen, SISU, blev nr. 3, og vinder blev Laura Christensen, Brasilia.

I kategorien Drenge U16 havde vi hele fem danskere med. Mikkel Andersen, Ravnsborg, blev nr. 7, Sebastian Holst, HUK96, nr. 4, Emil Frandsen, Trekanten, nr. 3, Magnus Rehnquist, Sydjysk, nr. 2, og vinder blev Tobias Bryde, SISU.

I kategorien Piger U19 havde vi tre danskere med. Lotte Liv Jensen, HUK96, blev nr. 7, Laura Hartvigsen, ligeledes HUK96, blev nr. 6, og Hanne Antonsen, Trekanten, blev nr. 2.

I kategorien Drenge U19 havde vi én dansker med, og her blev Anton Petersen, Brasilia, nr. 3.

I kategorien Piger U25 havde vi to danskere med. Line Mia Jensen, Lucky, blev nr. 5, og Helene Lærkegård, Ravnsborg, blev nr. 2.

I kategorien Drenge U25 var vi slet ikke repræsenteret, men håber vi kan få lidt danske farver med næste år.

Alle resultater kan ses her.

Der var længe usikkerhed om der overhovedet var økonomi til afvikling af finalen, men heldigvis var der lidt økonomisk hjælp fra vores eget YET-stævne i Køge. Så stor tak til Allan Rasmussen for en økonomisk indsprøjtning til finalestævnet. Dog var der ingen tvivl om at det kun lige kunne løbe rundt, idet indmarch var sparet væk, samt træning om torsdagen var for egen regning (dog en fair pris). Til gengæld forløb selve finaledagen dog uden de store problemer, men den stramme tidsplan der var lagt gav anledning til lidt forsinkelse af præmieoverrækkelsen. Vi ser frem til næste års YET-turnering, hvor bl.a. Sverige afholder et stop allerede i august måned.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.