Interview med vinderne af DM Mix.

Danmarks Bowling Forbunds udsendte, har fået en snak med Mie og Niclas.
Først havde vores udsendte en snak med Mie

1. Hvordan forbereder I jer til sådan et stævne?
Optakten til dette års DM mix har for mit vedkommende ikke været, som jeg normalt forbereder mig. Jeg har næsten ikke haft nogen tid på banen siden starten af juni, men jeg har arbejdet virkelig hårdt med den mentale del særligt de sidste 6 ugers tid og har brugt en del ekstra tid på dette. Og så har jeg set enorme mængder video af mig selv, der bowler.

2. Det er et stævne, hvor placeringer kan skifte meget frem og tilbage efter hver serie. Hvordan arbejder I sammen, og hvad var jeres taktik under mesterskabet?
Vi holdt slet ikke øje med, hvordan vi lå i den samlede stilling. Vi havde fokus på hinanden, på vores proces og på vores justeringer. Vi var hurtige til at tage beslutninger og bare udføre det samt at få ro på hinanden. Vi havde talt meget om op til mesterskabet, at vi ikke skulle have fokus på resultatet, og det overholdt vi fuldstændigt. Det var kun de sidste par ruder i kvartfinalen, vi kunne mærke, at tingene spidsede lidt til på resultatet, men vi holdt stadig fokus på os selv.

3. Hvilke kugler spillede I primært med under stævnet?
Min laneshine Phaze ll. Om søndagen kastede jeg en anden kugle i 3 slag på de 6 serier i kvartfinalen, og så brugte jeg min Nova med lidt overflade i opvarmningen til at fjerne lidt olie de rigtige steder. Ellers var det laneshine Phaze ll hele vejen. Lørdag startede jeg med Nova og var lidt forskelligt igennem, inden jeg gik på laneshine Phaze ll i de sidste to serier.

4. Hvad gør et mix-mesterskab sjovt at spille? Hvorfor vil I anbefale andre atleter at spille sådan et mesterskab, som måske ikke plejer at deltage?
Det er sjovt at spille med og mod nogen af modsatte køn. Det er det eneste sted, foruden europatour og den slags, vi kan det. Banerne bliver markant anderledes for os kvinder, når mændene også er på banerne, og det er normalt kun under indledende til DM, vi kvinder får den transition at mærke. Det blev dog ikke så vild en udvikling til dette mix, som jeg havde troet, da jeg så profilen. Jeg havde troet, det ville komme meget mere mod venstre meget hurtigt for alle, men for meget overflade var en skidt ting for mange af spillerne, så det var naturligvis også med til at gøre, at det hele ikke skulle rykkes meget mod venstre hurtigt. Generelt synes jeg, man skal spille mesterskaberne herhjemme, hvis man bare gerne vil bowle, og hvis man også vil prøve sig selv lidt af ind imellem. Man kan blive inspireret af andre deltagere, og så elsker jeg ved vores sport, at det er så uhøjtideligt på en måde, at man kan gå og snakke lidt med sine modstandere og venner under spillet, når man mødes rundt omkring ved baneskift.

Og derefter kom Niclas under vores udsendtes kyndige spørgsmål

1. Hvordan forbereder i jer til sådan et stævne?
Min forberedelse til dette års dm mix, har været meget magen til mine normale forberedelser mod et mesterskab, masser af tid på banerne, fokus på de ting hvor jeg er udfordret, og arbejde hen i mod at sætte de bedste forudsætninger for mig selv, b.la. Hvilke kugler skal i tasken, sparetræning og den mentale del.

2. Det er et stævne, hvor placeringer kan skifte meget frem og tilbage efter hver serie. Hvordan arbejder i sammen og hvad var jeres taktik under mesterskabet?
Vi aftale længe inden mesterskabet begyndte at vi ville havde fokus på processen og ikke resultatet, så vi tog et slag ad gangen, var gode til at snakke om udviklingen på banerne i forhold til hvad vi så, for så at lave de rigtige justeringer. Så vi kiggede ikke rigtig på resultater, andet end da vi stod i sidste serie i kvartfinalen – kunne vi godt mærke på stemningen i hallen det var tæt. Men fokus lå stadig på at lave gode slag, og det var først da vi begge havde afsluttet 10’ende rude at vi vidste vi var gået videre.

3. Hvad kugler spillede i primært med under stævnet?
Kastede udelukkende min symmetriske Power Torq med overflade hele lørdagen, havde et rigtig godt look hele dagen med denne bold. Søndag kastede jeg Speed fra start, da den blev for tidlig skiftede jeg til min web tour hybrid og sluttede til sidst med min Power Torq Pearl da jeg havde brug for noget der gik længere ned af banen. Speed var bolden, der blev kastet i semifinalen og finalen som så rigtig godt ud på friskt.

4. Hvad gør et mix-mesterskab sjovt at spille? Hvorfor vil i anbefale andre atleter at spille sådan et mesterskab, som måske ikke plejer at deltage?
Helt klart at man mødes og bowler med modsatte køn på en anden måde end når man spiller almindelige kampe eller andre stævner. Hyggen er aldrig at forglemme, og selvom vi alle er konkurrenter så bliver der stadig drillet lidt på kryds og tværs under spillet. Konkurrencen og fælleskabet er i top, og det er det aller vigtigeste.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.