Oprykkere til Ligaen

Af Mie Agerbo

Oprykkere fra VEST

De er ”Danmarks gladeste double”, de spiller i Brønderslev i Outsiders, og de er for nyligt blevet det ene hold af oprykkerne til ligaen med deres hold. Vi har taget en snak med Casper Sejbjerg og Paw Bindesbøl fra det Nordjyske, som deler lidt tanker om at være rykket op, være vendt tilbage til sporten og om først og fremmest at hygge sig på banerne.

Først og fremmest skal der lyde et stort tillykke med jeres oprykning til ligaen.

Har det været et klart mål for jer at spille efter oprykningen til liga i den indeværende sæson, eller er det en bonus, der er fulgt med efter godt spil?

 • Ved sæsonstart var målet nok mest, at vi spillede for hyggens skyld. Vi var lidt udfordrede af skader og afbud, og vi har i forvejen en smal trup. Vi kunne dog hurtigt se, at vi nok kom til at ligge i den gode ende af 1. division i Vest, så det begyndte vi nok at spille mere efter i løbet af sæsonen. Vi er ret stolte af, det faktisk er lykkedes os at rykke op, når vi kigger på efteråret af sæsonen og vores udfordringer i den periode. Men selvom vi er rykket op, er det stadig hyggen, der er i centrum på vores hold.

Hvad glæder I jer mest til ved at skulle spille liga?

 • Vi glæder os til at se, hvad vi kan præstere mod de bedre spillere og på de sværere olieprofiler. Casper glæder sig også til at prøve den nye ligastruktur. Han kom i gang igen i 2022, men har været væk fra sporten i rigtigt mange år. Han stoppede i 2007, og dengang spillede vi runder. Det bliver også sjovt at komme til Sjælland, hvor Casper ikke har spillet, efter han er kommet i gang igen. Noget andet vi ser frem til er hyggen på turene og til at se nogle af alle de herlige, ”gamle” gutter rundt i landet.

Ser I nogen udfordringer ved at være rykket op i ligaen?

 • Altså, der er selvfølgelig nogle af de valgte olieprofiler, der ind imellem har set så svære ud, at det ikke har set sjovt ud at bowle. Vi forstår måske ikke altid, hvorfor man vælger nogle af de mest udfordrende profiler, hvor alle kæmper. Vi forstår, man gerne vil have point, og det kan være en fordel, at selv de bedste kæmper, men hvis vi også gerne vil gøre bowling attraktivt igen, så er det måske ikke vejen. Det er ikke fedt for hverken spilleren selv eller for publikum at stå og kigge på, at folk kæmper for at lave 150. Ikke når det skulle være på Danmarks højeste niveau, der bowles. Det kan være demotiverende at bowle for meget på den slags.

Hvilke forventninger har I til jeres kommende sæson i ligaen?

 • Selv med de realistiske briller på ved vi ikke helt, hvad vi kan forvente. Vi kender ikke rigtigt vores eget hold efter sommerferien endnu. Vi vil fortsat gerne prøve at nyde det og også bare nyde at være i ligaen og se noget god bowling og prøve kræfter med de bedste, og så kan vi forhåbentligt drille de andre hold lidt. Så må tiden vise, hvordan det går over hele sæsonen. Vi har ikke rigtigt en forventning til en decideret placering lige nu, men vi glæder os til at tage udfodringen op. Og så håber vi, at vi stadig er blandt de gladeste bowlere på banerne – den del vil vi gerne bevare.

Hvilke forskelle er der for jer ved at skulle spille liga frem for 1. division?

 • Det er helt klart, at det er mere låst i forhold til det med olieprofiler. Her er vi låste i, hvad vi må/skal spille på. Det var vi ikke i 1. division. Til gengæld kommer vi til altid at skulle spille på noget nyolieret.

Gør I noget anderledes for at forberede jer på at skulle spille liga frem for 1. division?

 • Vi ved ikke, hvor meget anderledes vores forberedelser bliver gennem sæsonen. Vi er begyndt at træne lidt på nogle af profilerne og tester lidt for at se, hvad der måske vil fungere bedst for os på vores hjemmebane. Og så er vi nogle, der vil bowle lidt mere i sommerferien. Vi har også set en del gange, at det har været en fordel at kunne slow hook kuglen i ligaen, så det kommer vi også til at prøve at træne på, da det er en af vores svagheder.

 


Oprykkere fra ØST

I Øst bliver det Center, der rykker op i ligaen. Deres sæsonafslutning blev utroligt spændende, og hele tre hold havde chancen for at rykke op, inden de sidste 4 kampe var spillet. Center smed en god slutspurt og hentede hele 108 point ind på kontoen i de sidste tre kampe og endte med guldet om halsen. Vi har haft fat i Jesper Bakke Jørgensen og Victor Gundersen fra Center, der her kommer med lidt tanker om deres oprykning.

Først og fremmest skal der lyde et stort tillykke med jeres oprykning til ligaen.

Der har været tæt kamp i 1. division i Øst om at blive årets oprykkere. Har det været et klart mål for jer at spille efter oprykningen til liga i den indeværende sæson, eller er det en bonus, der er fulgt med efter godt spil og en stærk afslutning?

 • Det har været et klart mål fra start at rykke op i ligaen igen.

I ved allerede lidt om, hvad I går ind til, da I har spillet i ligaen før inden for de senere år. Hvad glæder I jer mest til ved at skulle spille liga igen?

 • Der er meget læring i at spille liga. Det er også fedt at møde hinanden lidt oftere på tværs af landet.

Ser I nogen udfordringer ved at være rykket op i ligaen?

 • At spille på udfordrende profiler og møde nogle rigtigt stærke hold.

Hvilke forventninger har I til jeres kommende sæson i ligaen?

 • Forventningen er at forblive i ligaen.

Hvilke forskelle er der for jer ved at skulle spille liga frem for 1. division?

 • Den største forskel er nok olieprofilerne.

Gør I noget anderledes for at forberede jer på at skulle spille liga frem for 1. division?

 • Vi er i gang med at teste de forskellige olieprofiler for at finde dem, vi tror, vil give flest point på hjemmebane.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.