Adam Lund Hedegaard – Ungdomsbowler med ambitioner

Adam Lund Hedegaard deltog for nylig i et af de største stævner i Sverige, som tiltrak hele 113 unikke deltagere, herunder spillere fra så langt væk som USA. Stævnet er en del af den Europæiske Tour (EBT Youth) og samlede over 30 danske deltagere, hvoraf 12 gik videre til finale step 1. I kategori 1 (U14) kvalificerede både Adam og hans landsmand Niklas Lomholt sig til Top 4. Adam imponerede ved at vinde finalen, mens Niklas tog andenpladsen.

Adam Lund Hedegaard er en 13-årig ungdomsbowler fra Aalborg, som har fundet en passion i bowling. Han begyndte at spille som 11-årig, inspireret af sin families baggrund i sporten. Både hans forældre og bedsteforældre har spillet bowling på højt niveau, og selvom hans forældre ikke var aktive spillere, da han begyndte, har deres erfaring og støtte været en vigtig del af hans udvikling.

Adam er medlem af bowlingklubben Stenhuset, hvor han nyder både det sociale fællesskab og den støtte, han får fra klubbens engagerede trænere. Han træner flittigt fire gange om ugen, og i løbet af de tre år, han har spillet, har han allerede gjort store fremskridt. For halvandet år siden skiftede han fra at spille med én hånd til at spille med to, hvilket har givet ham nye udfordringer og muligheder i sporten.

Adam har store ambitioner for sin bowlingkarriere. Han er blevet udtaget til ungdomslandsholdets bruttotrup, hvilket han ser som en vigtig milepæl. Hans mål for denne sæson er at forbedre sin teknik og forståelse af banernes udvikling, samtidig med at han ønsker at bevare sin plads på landsholdet. Drømmen er en dag at kunne repræsentere Danmark til EYC (European Youth Championships).
Udover selve spillet er Adam meget glad for det sociale aspekt ved bowling. Han sætter stor pris på de venskaber, han har skabt gennem sporten, og de mange ture til stævner, hvor både det sportslige og sociale fylder meget. Adam er taknemmelig for den støtte, han får fra Stenhuset, og mener, at klubbens evne til at skabe aktiviteter og et stærkt fællesskab er noget, som andre klubber også kunne drage fordel af.

Selvom Adam har svært ved at forestille sig at stoppe med bowling, ved han, at det sociale fællesskab og muligheden for at deltage i stævner er vigtige faktorer for hans fortsatte engagement. Han håber, at flere unge vil få øjnene op for sporten, og at klubber og forbund vil fortsætte med at skabe stærke fællesskaber og tilbyde dygtige trænere, der kan fastholde de unge spillere.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.