Status på dialogmøder

Først og fremmest tak til de deltagende klubber, det var både lærerigt og opløftende, at høre hvordan I arbejder i hverdagen med at udvikle bowlingen i Danmark. Efter de to inspirerende dialogmøder, arbejder vi nu videre i arbejdsgruppen med strategiprocessen. Inputs fra dialogen på møderne, vil være med til at farve arbejdet med strategien, og særligt i foråret kommer ideer og konkrete tiltag i spil. Dialogmøderne har været med til at bekræfte et fokus på fastholdelse og rekruttering af nye medlemmer indenfor alt fra børn og unge til pensionister. Samtidigt dukkede der nogle konkrete tiltag op, hvor nogle klubber allerede arbejder med både fastholdelse og rekruttering af medlemmer.

Der vil løbende komme kommunikation omkring strategiprocessens forløb frem imod 1. december, så i kan følge med hele vejen i arbejdet.

 

Drømme

På de to møder blev der udtrykt store drømme for bowlingsportens fremtid. Blandt mange drømme gik det igen at der var et ønske om at blive flere bowlere. Samtidigt var det et ønske at bowling fremadrettet blev anerkendt bredere som sport og idrætsgren. Vejen til dette var der mange forskellige bud på, herunder nogle af de konkrete tiltag der allerede gøres af klubberne som beskrevet i næste afsnit.

 

Konkrete tiltag

Der kom, som nævnt, flere konkrete tiltag på bordet til møderne, i forhold til hvad nogle klubber allerede gør af indsatser. Disse tiltag er listet herunder, til generel inspiration til klubberne i bowling Danmark:

  • Aktivitet hvor flere sportsgrene er gået sammen om at lave et event i byen, hvor børn kan få en forsmag på flere forskellige sportsgrene. I bowlings tilfælde blev der brugt mobile bowlingbaner.
  • SkoleOL lokalarrangør
  • Fællesspisning for at styrke det sociale i klubben
  • En klub har indkøbt årskort til bowlinghallen, så deres unge medlemmer altid kan spille gratis på tomme baner. Yderligere kan de have venner der ikke er en del af klubben, med til meget fordelagtige priser. Dette i et forsøg på at gøre hallen til en form for fritidsklub for de unge mennesker.
  • Ophængning af flyers og posters ved købmænd og skoler
  • Opslag på sociale medier
  • Overgangen fra ungdom til senior, gøres i en klub lettere ved at tilbyde gratis træning, med senior i det sidste år man er ungdomsspiller

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.