Portræt af Michael Thomsen – Øst Aktivitetskoordinator

En Rejse i Bowlingens Verden

Bowling er en sport, der for mange starter som en sjov fritidsaktivitet, men for nogle udvikler sig til noget mere. For én frivillig i bowlingforbundet begyndte rejsen i sporten som en brødre-aktivitet, og det har siden ført til mange års engagement – både på banen og bag kulisserne.

En tidlig betagelse af sporten

“Jeg husker, at jeg som barn hørte om nogle kvinder fra Aalborg, der havde vundet medaljer ved VM. Det vakte min interesse” fortæller Michael. I nærheden af fødebyen Glostrup lå en bowlinghal – den senere World Cup-hal i Rødovre – og sammen med sin bror prøvede de som børn at “købe en serie” for få kroner. Det var begyndelsen på en lang tilknytning til sporten.

Senere blev bowlingen en mere social aktivitet, hvor venskaber og arbejdsrelationer ofte blev forstærket gennem “øl-bowling” og firmaturneringer. “Min første turneringserfaring kom fra firmabowling,” fortæller han, og det var her, konkurrencementaliteten begyndte at vokse i takt med evnerne.

Frivilligt arbejde med hjertet

At være aktiv som frivillig i bowlingforbundet kommer naturligt Michael. “Jeg har altid syntes, at det at hjælpe andre er en stor tilfredsstillelse. Det er lidt som juleaften – det er næsten sjovere at give end at modtage.” Det er denne glæde ved at give, der driver ham i det daglige forbundsarbejde.

Når han bliver spurgt, hvad det bedste ved frivilligt arbejde er, fremhæver han den kollektive indsats. Det handler ikke kun om at tage ansvar for sin egen rolle, men også om at hjælpe andre med at opnå succes. For ham er det at være en del af noget større en kilde til personlig tilfredsstillelse.

Et overblik over opgaverne i forbundet

Som en del af  Øst-udvalget sidder han med en stor del af planlægningen og logistikken i Øst. “Mit ansvar indebærer at have overblikket over, at udvalgets opgaver bliver fordelt og udført som de skal. Jeg står også for meget af kommunikationen til og fra udvalget,” forklarer han.

En stor del af arbejdet går på at sikre, at turneringer og mesterskaber afvikles gnidningsfrit. Planlægningen involverer samarbejde med andre udvalg og kræver en præcis koordinering. “Vi er heldigvis et godt team, hvor alle bidrager. Det gør det lettere at håndtere de mange opgaver, især fordi jeg stadig er forholdsvis ny i min rolle som koordinator.”

Vi lærer af udfordringer

Som i enhver frivillig organisation opstår der udfordringer, og for ham har det været en lærerig rejse at tackle dem. “Heldigvis har jeg nogle dygtige og flittige kollegaer, som hjælper mig. Det har været en stor hjælp i min opstart som koordinator.”

Når det kommer til samarbejdet med andre udvalg og personer, fremhæver han vigtigheden af god kommunikation og et tæt samarbejde. At være åben og lydhør over for andres idéer er ifølge ham en nøgle til at løse problemer hurtigt og effektivt.

Bowling som fællesskab

Selvom bowling kan være præget af hård konkurrence, er det fællesskabet omkring sporten, der betyder mest. “Det sociale element i al sport er meget vigtigt for mig, og bowlingfællesskabet er ingen undtagelse,” siger han. For ham er det naturligt at hjælpe, når der er behov for det, både i klubben og i forbundet.

Konkurrencen på banen er hård, men uden for banen hersker en udbredt hjælpsomhed blandt spillerne. “Vi er konkurrenter på banen, men hvis nogen har brug for værktøj eller et godt råd, er alle klar til at hjælpe – venner som fjender,” forklarer han. For ham er en bowlingkamp en kombination af intens konkurrence og hyggeligt samvær.

En sport, der skaber bånd

Det er tydeligt, at for ham er bowling ikke blot en sport, men et fællesskab. Det er et sted, hvor venskaber styrkes, hvor konkurrence skaber udvikling, og hvor den frivillige indsats er en hjørnesten i sportens fremgang.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder, kommende konkurrence og meget mere direkte i din indbakke.